Wednesday, Dec 1, 2021

Sport  

Als mensen nadenken over verandering, dan zien ze daar vaak als een berg tegenop. Dat komt doordat je de veranderingen vaak te groot maakt. Je staart je blind op het eindddoel en uiteindelijk zakt de moed je in de schoenen.

Je wilt:

  • 30 kilo afvallen
  • 10 kilometer kunnen hardlopen
  • er uit zien als een bodybuilder En het liefst een beetje snel…

Als we naar de natuur kijken, dan zien we dat veranderingen zich meestal heel geleidelijk voltrekken. In zulke kleine stapjes dat het nauwelijks opvalt, tot het resultaat gigantisch is.

Denk maar eens aan:

  • van zaadje tot boom
  • van briesje tot storm Zelfs een Tsunami begint als een golfje.

Maar werkt dat dan ook bij mensen? Ik denk van wel! Denk maar eens aan een grote prestatie die je hebt geleverd, zoals: een lange afstand lopen, een studie afronden of een kind opvoeden. En sta nu eens stil bij de 1e stap die je toen hebt gezet. Bij het opvoeden van een kind was de 1e stap vast heel plezierig - dat je gezellige etentje bedoel ik dan hè! Wat ik bedoel te zeggen: kleine stappen kunnen leiden tot hele grote veranderingen. Bij kleine stappen is de kans op succes groot en het risico op mislukking klein. En elk stapje dat succesvol verloopt geeft een beetje meer vertrouwen zodat het volgende stapje weer iets groter kan zijn.

Wat zijn de veranderingen waar jij trots op kan zijn? Wil je iets veranderen, maar moet je de eerste stap nog zetten? Wacht dan niet langer… en zet je stap(je)!

Plan bijvoorbeeld je gratis intake!